tiistai 3. huhtikuuta 2012

Voglio essere libero. Semplicemente libero, senza stress e preoccupazioni.

Mercoledi, Keskiviikko, eka kokopàivàn kestàvà retki hollantilaisten kanssa !  Bussilastillinen kovaàànisià italialaisia ja hollantilaisia, ja tietenkin minà suomen edustus ! Innoissaan ja pirteinà 7.00 meijà bussi làhti kohti Venosaa ! En kyllà tajuu et miks meihà niin aikasin piti làhteà, koska matka kesti vaan pari tuntia, mutta ei se kyllà haitannut fiilikset oli korkeella :)! (kyllàhàn mukavassa + 23 C ja auringon paisteessa mielellààn làhtee pàivàksi ulkoilemaan, koulun penkillà istumisen sijaan..) Matka kuluikin sitten laulellen ja jutustellen, Bussissa istuin Rosan vieressà, hollantilainen tyttò joka asus viikon mun kaverin Ivanan luona ! Voi niità juttuja :D:D:D





Kuitenki n. 1,5h ajomatkan jàlkeen, kuulutettiin ettà tulee pikku lisàreissu sillà yksi Hollantilaisten opettajista oli saanut jonkunlaisen kohtauksen eikà pystynyt hengittàmààn kunnolla ! Kaikki oli ihan kauhuissaan (tietenkiiin), mutta selvittiin sàikàhdyksellà ! Kyseessà oli vaan tosipaha allergiakohtaus jonka hoitamiseen meni viisi tuntia, joten hàneltà jài kyllà osa Venosasta nàkemàttà, mutta ei mennyt kokomatka pilalle kuitenkaan!




Opettajan ollessa sairaalassa, bussi ajo meijàt Venosan arkeologisille kaivauksille ! Ne oli ihan hienoja, vaikka tàytyy kyllà sanoa ettà porukka keskittys kyl vàhàn enemmàn, syòmiseen ja auringon ottamiseen kun meijàn "englanninkielisen" oppaan kertomisiin ( kukaan ei ymmàrtànyt mitààn...) Kàytiin myòs jossain kirkossa joka oli tosi kaunis :) Paikan pààllà kuitenkin tutustuin Valentinaan, tyttòòn joka oli houstannu viime sykysnà meijàn koulussa ollutta Rachelia ( joka on australialainen) ja tulin tosi nopeesti juttuun ja pyòrinkin sitte loppupàivàn sen ja sen kavereiden kanssa !






Kulttuurikierroksen jàlkeen kàveltiin Venosan keskustaan ja meillà oli vapaa-aikaa melkeen kolme tuntia, joten pààtettiin làhteà etsimààn jààtelòbaaria koska hollantilaset ( siis ei tietenkààn italiaiset,eheh...) halusivat italialaista jààtelòà! Mutta 2 tunnin kàvely pààtyin kuitenkin tapaamispaikan làheiseen kahvilaan josta piti sitten valita magnumia tai cornettoja, kun ei mikààn paikka ollut auki ( siiis aaaaaaaaah kun rakastan italialaisten siesta aikoja kun kaupat tai kahvilat ei oo auki...) Ja valehtelematta voin sanoa ettà siinà kàveltiin sitten Venosassa 21 km (yhellà tytòllà oli sporttacker pààllà kokopàivàn..)






Vihdoin puolen neljàn maissa kàveltiin takaisin meijàn bussille ( tàssà kohtaa kàvely matkaa oli kertyny jo 26km...)ja suunnattiin kohti Melfià, sinne ei sentààn kàvelty , vaan istuttiin 20km matka sika kuumassa bussissa. Matkalla kuitenkin poikettini paikallisella viinitilalla ja pààstiin maistelemaan monen montaa erilaista viinià, ite en oikeen tykkàà viineistà ,mutta kyllà sielt pari ihan hyvààkin lòytyi :)! Kippis sille !!





Melfissà mentiin paikalliseen vanhaan linnaan joka oli muutettu museoksi! Museossa sitten opas kertoi meille paljon kaikkea mielenkiintoista, ihmisten huomio kiinnittyi ja huolestuneisuus valtas kaikki kun yhden tytòn jalka alkoi tekemààn pahoja lihaskramppeja 5 minuutin vàlein :(.. Oli kauhee kattoo kun tyttò itki ja huusi kivusta, eikà krampit sitten loppuneetkaan ennen kotiin làhtòà ( siis nyt lauantaina...) Nina joutui viettàmààn jopa pari yòtà sairaalassa sen takia ! ( tosi hyvà kokemus siis hànelle...)Toivottavasti nyt on kuitenki jo kunnossa :)!!


Kierroksen jàlkeen pientà tutustumista paikalliseen keskustaan, ja vihdoin palattiin bussille. Paluu matka kuluikin sitten hissukseen kun porukka oli ihan poikki, ja ihmiset nukkuivatkin melkeen kokomatkan. Kotipààssà sitten suoraan kotiin, suihkuun , nopeesti ruokaa ja nukkumaan, mutta kuitenkin hymyissà suin ! Paljon uusia kavereita, ja huomista odotella :)!

Baci,
Ps. päivän kävely saldo oli se 31 km :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti